Handgeborduurde vilten wanden

Met veel plezier kondig ik een nieuwe samenwerking aan met maatschappelijk ondernemer Olga Ellerman.
Ik ontmoette Olga afgelopen december in het gemeentehuis in Tiel waar zij, in samenwerking met Fokkema & Partner, unieke vilten wanden voor maakte. Deze vilten wanden zijn handgeborduurd door een groep vrouwen met een bijstandsuitkering in het maatschappelijke naaiatelier van Olga. Prachtige vilten wandkleden waarvan je voelt dat ze met liefde en aandacht zijn gemaakt.

Ieder wandkleed is uniek en handgemaakt van dikke wol en vilt. Een wand bestaat uit 3 of 4 delen die aan elkaar worden gemaakt en heeft een akoestische werking.

Olga Ellerman over haar handwerkatelier: “Het liefst werk ik met vrouwen die een beetje tussen wal en schip zijn geraakt. Om hen een waardevolle besteding van de dag te bieden en als opstapje naar een plek in de maatschappij”.

Inspirerend om te zien dat er zo veel talent en enthousiasme is bij mensen die net iets verder afstaan van de arbeidsmarkt. En die zulke mooie kunstwerken maken.

Ik kan persoonlijk niet wachten om te starten met de creatie van een of meerdere van deze unieke vilten wanden voor klanten van Betiche. De ontwerpmogelijkheden zijn onbeperkt!

Joyce Onverwagt
Betiche visuele beleving

 

 

Handgeborduurde vilten wanden