Inspirerende kantooromgeving Naturalis

Leiden is een prachtig gebouw rijker. Het nieuwe Naturalis Biodiversity Center bestaat uit een nieuw museum, een laboratorium en een kantoorgedeelte.

Inspirerende werkomgeving

De vraag van Naturalis was om in de kantoren de visuele indentiteit van Naturalis tot leven te laten komen en zo bij te dragen aan een prettige en inspirerende werkomgeving voor de honderden wetenschappers, collectie-beheerders en stafmedewerkers.

Hét Naturalis gevoel 

Het eindresultaat is in nauwe samenwerking met de betrokkenen van Naturalis en de interieurarchitect Hollandse Nieuwe tot stand gekomen. Een grote uitdaging, want hoe visualiseer je het omvangrijke werkterrein van een instituut als Naturalis? Wat Naturalis typeert is de passie voor natuur en het behoud van biodiversiteit. Hoe laat je dat terugkomen in het interieur zonder dat het te druk wordt? 

Werken tussen de iconen van Naturalis

De ontwerpers van Betiche kregen toegang tot prachtige foto’s van de Naturalis collectie die in totaal ruim 42 miljoen objecten bevat. Onze ontwerpers selecteerden de meest aansprekende beelden op kleur en creëerden tientallen unieke wandontwerpen en glasfolies.

Betiche Naturalis

De wandontwerpen en folies versterken het door Hollandse Nieuwe ontworpen interieurconcept en complimenteren het verder rustige palet van eiken, wit, grijs en zwart in het interieur.

Het resultaat zijn kleurrijke prints die de collectie, het onderzoek en de rijkdom van de natuur weergeven. De privacy folies voor de vergaderruimtes zijn een abstractie van deze patronen en weerspiegelen op subtiele wijze het instituut Naturalis.

Facts & figures

- 1000 m2 geheel naadloos behang

- In samenwerking met Mecanoo architecten.

- Van ontwerp, productie tot vakkundige montage.

ERH_6696 copy
Leiden - Naturalis voor Betiche. Foto: Pierre Crom
00-01-01_J6B0221_4
Leiden - Naturalis voor Betiche. Foto: Pierre Crom

 

 

Ons werk komt terug door het gehele kantoor bestaande uit zes verdiepingen en draagt bij aan een prettige werkomgeving voor de medewerkers.

De begane grond bestaat uit werkplekken, ontvangst- en ontmoetingsruimtes. Via de grote podiumtrap in de vide kom je bij de kantoorverdiepingen.

De transparantie en gelaagdheid in de ontwerpen nodigen uit om verder te kijken en te onderzoeken, iets waar de medewerkers van Naturalis zich dagelijks mee bezig houden. De beelden verwonderen en brengen een ode aan de prachtige biodiversiteit: de wonderschone natuur.

ERH_6797 copy
Leiden - Naturalis voor Betiche. Foto: Pierre Crom
Leiden - Naturalis voor Betiche. Foto: Pierre Crom
00-01-01_J6B0242_2
Leiden - Naturalis voor Betiche. Foto: Pierre Crom
ERH_6939

De projectfotografie is gedaan door fotograaf Pierre Crom.

Met dank aan Naturalis Biodiversity Center en Hollandse Nieuwe Interieurarchitecten.

naturalis-interieur-hollandse-nieuwe-11
Inspirerende kantooromgeving Naturalis