Designs voor hoofdkantoor Oldelft Ultrasound

Betiche won de pitch voor het nieuwe duurzame hoofdkantoor van Oldelft Ultrasound. Op uitnodiging van Cepezed architecten mochten wij onze visie geven op het design en de materialisatie van visuals op diverse plekken in het gebouw. 

Het pand is volledig ontworpen rondom de bedrijfsprocessen van Oldelft. Met een belangrijke plek voor de gespecialiseerde productie afdeling waar de producten onder de microscoop worden gemaakt. 

De ultrasound producten worden met veel passie en precisie dus volledig in-house ontwikkeld en geproduceerd. We hebben ons best gedaan om dat gevoel tot leven te laten komen in het ontwerp. De tekst in het design – ‘If it’s difficult, our heart is in it’ – verwijst daar ook naar.

Met de high tech ultrasound oplossingen van Oldelft wordt geluid visueel gemaakt. Diezelfde geluidsgolven hebben we zo gepositioneerd in het ontwerp dat er een menselijk hart ontstaat.

De entreewand van 9 x 11 meter we uitgevoerd in Clipso Acoustic®; een micro geperforeerd doek gespannen in frames met daarachter een geluidsabsorberend doek. Op deze manier is in de hoge, open ruimte toch een prettige akoestiek gerealiseerd.

De bijzondere gevel van het natuurinclusieve gebouw is voorzien van 1,5 meter brede verticale lamellen waarlangs een mix van klimplanten gaat groeien die zorgvuldig zijn uitgekozen in samenspraak met een ecoloog om zo een prettige schuilplaats voor vogels en insecten te creëeren.

In deze publicatie duurzaam hoofdkantoor Oldelft vertelt Wiebe de Boer van Cepezed architecten over de totstandkoming van dit bijzondere gebouw.

 

P(--) 01
210629_MG_5693_Lucas van der Wee
210527__MG_3846_Lucas van der Wee
210629_MG_5670_Lucas van der Wee
210613__MG_5040_Lucas van der Wee
Designs voor hoofdkantoor Oldelft Ultrasound